Mozzarella

Azienda Agricola Chicco Luca

Our family company is located in Carmagnola in an ancient building dating back to 1700, called ”Cascina Ghirarda”. This new company was founded in the early 2000s from the conversion of the historic Friesian cow breed to buffaloes, creating a niche market due to the processing of milk and direct sale of the finished products.

Since four generations we continue a reality that has always tried to see agriculture as a heritage that we must promote and defend, always making sure of sustaining its important values: family, solidarity and dedication to work.

The milk obtained from milking the buffaloes is transferred to the dairy-part where the skilled hands turn it into mozzarella cheese and other products. With the buffalo milk, in addition to mozzarella and ricotta, we produce: Tomino primosale, scamorza cheese, provolotto, and our own toma di bufala “la ghirarda.”

For more information: http://www.chiccoluca.it

DSC_0085

Condotta ancora a livello famigliare, la nostra azienda si trova a Carmagnola all’interno di un’antica struttura risalente al 1700 denominata ”cascina Ghirarda”. Questa nuova azienda nasce nei primi anni 2000 dalla conversione dello storico allevamento di vacche di razza frisona in bufale, creando una nicchia di mercato grazie alla trasformazione del latte e alla vendita diretta dei prodotti finiti.

Portiamo avanti con impegno, da quattro generazioni, una realtà che ha sempre cercato di vedere l’agricoltura come un patrimonio da valorizzare e difendere, facendo sempre attuali e propri,valori come: la famiglia, la solidarietà e la dedizione al lavoro.

Il latte ottenuto dalle mungiture viene trasferito nel caseificio dove sapienti mani lo trasformeranno in mozzarelle e altri prodotti. Con il latte di bufala oltre alla mozzarella e la ricotta produciamo: il tomino primosale, la scamorza fresca, il provolotto, e la nostra toma di bufala “la ghirarda”.

Per ulteriori informazioni: http://www.chiccoluca.it

Leave a comment